Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Наближається Водохрещення!

   Шановні мешканці та гості Саксаганського району! 19 січня Православна Церква в Україні відзначає свято Богоявлення Господнього, яке в народі називають Водохрещенням.

   Це велике християнське свято, одне з найважливіших в Православ’ї, має в собі три головних аспекти, які пов’язані: з Хрещенням Господа нашого Ісуса Христа, водою якою це хрещення відбувалося і явленням Бога відразу в трьох іпостасях – Отця, Сина і Духа Святого.

   В цей день відбувається освячення фізичної основи всього живого на землі – води. Саме тому, на Водохрещення прийнято духовно очищуватися через воду (купатися, набирати воду з водойм тощо).

   Однак звертаємо Вашу увагу на те, що на території Саксаганського району відсутні місця відпочинку населення на воді, у зв’язку з невідповідністю водних об’єктів санітарно-епідеміологічним нормам. Тому попереджуємо про  недопущення купання або забору води на водоймах району.

 

   Проведення обрядів Водохреща відбудеться 19 січня 2014 року на наступних водоймищах міста:

Тернівський район :

- ставок на мікрорайоні «Даманський» з 6.00 до 12.00;

- ставок  рудника ім. Леніна (вул. 23 Лютого) з 6.00 до 12.00;

Жовтневий район:

- ставок №3 (вул. Невська - Азізбекова) з 11.00 до 14.00;

Центрально-Міський район

- р. Інгулець у парку культури і відпочинку ім. газети «Правда» з 6.00 до 13.00;

- територія Карачунівського водопровідного комплексу ДПП «Кривбаспромводопостачання» з 13.00 до 16.00;

Інгулецький район

- ставок на житломасиві ВАТ «Південний ГЗК» з 9.00 до 12.00.

 

   Звертаємось до Вас з проханням здійснювати занурення у воду на Водохрещення, у разі бажання, тільки в зазначених організованих місцях.