Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звіт про роботу комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

З метою привернення уваги суспільства до проблем та людей, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги, у Саксаганському районі впроваджуються першочергові заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями. У виконкомі Саксаганської районної у місті ради працює Комітет із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури (далі – Комітет), який був створений відповідно до рішення від 19 вересня 2018 № 413 «Про створення комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, затвердження його складу та Положення про нього» зі змінами.

Основними завданнями комітету доступності є забезпечення та здійснення громадського контролю щодо відповідності житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, дорожньо-тротуарної мережі, транспорту, засобів зв’язку та інформатизації, території населених пунктів вимогам чинних будівельних норм, підготовка пропозицій органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям з питань створення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу до житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, користування дорожньо-тротуарною мережею, транспортом, засобами зв’язку та інформатизації.

Протягом 2020 року організація роботи комітету здійснювалася відповідно до затвердженого плану роботи комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у Саксаганському районі. Організаційною формою роботи комітету доступності є засідання, що проводяться за рішенням голови комітету доступності один раз на квартал. Всі засідання комітету були оформлені протоколами та підписані головою комісії.

У 2020 році проведено три засідання комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у Саксаганському районі (25. 06. 2020; 24. 09. 2020; 10. 11. 2020).

У зв’язку з профілактикою і протиепідемічними заходами щодо недопущення розповсюдження на території міста гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 заплановане календарним планом роботи виконкому Саксаганської районної у місті ради на 26. 03. 2020 засідання комітету було відмінено. Вибірково здійснено перевірку об’єктів торгівлі, аптек, закладів культури, банківських установ та поштових відділень, які включено до плану роботи комітету на 2020 рік.

На засіданнях розглядались питання щодо забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, а саме:

- облаштування зручностями для осіб з інвалідністю закладів освіти, культури, житлово-комунальних підприємств, торгівлі та інших об’єктів соціального спрямування;

- облаштування пандусами з’їздів у будинках, де мешкають особи з інвалідністю;

- розгляд звернень осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслі колісному, які мешкають на першому поверсі, щодо прибудови балконних пандусів.

До чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року здійснено перевірку 31 виборчої дільниці, які розташовані в Саксаганському районі. Надано рекомендації щодо усунення недоліків.

Протягом 2020 року перевірено 23 - банківські установи; Саксаганський районний суд; шість закладів охорони здоров’я; два заклади культури; три поштових відділення; 26 –аптек; 54 - закладів торгівлі.

Надіслані листи щодо усунення недоліків до відділу освіти про забезпечення безперешкодного доступу до закладів освіти в яких розташовані центри виборчих дільниць.

До відділу розвитку підприємництва щодо безперешкодного доступу та дотримання ДБН В.2.2-40:2018 об’єктами торгівлі та аптек розташованих в Саксаганському районі.

До відділу у справах сім’ї та молоді щодо облаштування зручностями вищих навчальних закладів, середньо-технічних та професійно-технічних училищ.

До КНП «Міська лікарня № 5» КМР розташованого за адресою: вул. Поперечна, буд. 1а, КП «Міська лікарня № 4» КМР за адресою: вул. Володимира Великого, буд. 21, КП «Криворізький шкіряно-венерологічний диспансер» ДОР за адресою: вул. Володимира Великого, буд. 25 щодо облаштування зручностями для маломобільних груп населення.

До Департаменту розвитку інфраструктури міста щодо проведення ремонтних робіт на автошляхах району, про заниження бардюрного каменю на перехресті провулку Бульварний та вулиці Володимира Великого на шляхах руху пішоходів

10. 12. 2020 на засіданні комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури затверджено план роботи комітету на 2021 рік.