Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні події в новітній українській історії: Помаранчева революція у 2004 та Революція Гідності в 2013 році.

Запровадження цієї пам’ятної дати є утвердженням в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи, 21 листопада у Саксаганському районі на території військової частини 3011, відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Олександру Радієвському та до меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям частини. Також, у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах відбудуться єдині виховні години, тематичні лекції, виставки дитячих малюнків та патріотичні уроки, присвячені темі героїзму та відданості рідній країні.

В День Гідності та Свободи, гідно вшануймо подвиг учасників таких знакових подій сучасної України, відчуймо силу єдності та безмежної гордості за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь!