Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Козацькому роду нема переводу

Щорічно 14 жовтня відзначається велике православне свято - Покрова Пресвятої Богородиці. Українці в цей день відзначають три свята водночас, ще День українського козацтва та День захисника України.

Традиційно, напередодні свята, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитягу українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу сучасної молоді, в закладах освіти району організовується проведення тематичних заходів.

13 жовтня 2020 року в Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 31 проведено традиційне загальношкільне дійство «Козацька честь і слава». В умовах карантину загальношкільний захід трансформовано в міні-квест «Від стежини до стежини», в якому взяли участь всі учні школи. Цей квест було проведено для кожного класу окремо, але при цьому завдання та їх виконання були об’єднані однією спільною метою: відчути себе частинкою нашої прекрасної Батьківщини.

Протягом дня погляд учнів,  учителів та гостей школи радувала виставка малюнків та плакатів «Козацькому роду нема переводу», яку підготували учні початкових класів. Напередодні у класних колективах були проведені уроки мужності, а у шкільній бібліотеці проведено бібліотечний відеоурок для учнів  5-х класів "Сторінками козацької слави". Учні 4-7-х класів взяли участь у виготовленні мапи України «Квітуча моя Батьківщина». Яскрава, заквітчана карта України прикрасила хол школи.

У  школах № 68 та № 74 також до Дня українського козацтва проведено квест-ігри, які допомогли дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нам та нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, -навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Вітаємо зі святами, бажаємо міцного здоров’я та бадьорості духу!