Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Сімейна таємниця…

   Буває, що навіть дорослі задаються питанням: «Чи існує таємниця, яку неможливо розголосити?».

   Дійсно, існує!!!!

   Відповідно до діючого законодавства ст. 226, 228 Сімейного Кодексу України, особа має право на таємницю усиновлення.

   Особи, які розголосили таємницю усиновлення, несуть відповідальність, встановлену законом.

   Наразі, відверто кажучи, існує немало сімей, які б хотіли усиновити дитину. Усиновлення - це акт великої соціальної ваги, прояв гуманізму та жертовності, а також реалізація природної потреби материнства й батьківства та водночас захист від самотності.

   В Саксаганському районі на обліку кандидатів в усиновлювачі пере-буває сім сімей.

   Алгоритм дій щодо усиновлення дитини передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 08 жовтня 2008 року № 905 «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей».

   З огляду на актуальність даної теми, треба зазначити, що відповідно до Указу Президента України від 27 листопада 2008 року, щорічно в Україні 30 вересня відзначається День усиновлення. У нашій країні усиновлення є пріоритетною формою сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідно до статті 207 Сімейного кодексу України, усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім’ю особи на правах дочки чи сина, здійснене на підставі рішення суду.

   30 вересня 2016 року вже  вшосте в нашому місті проходитиме фестиваль «З любов’ю в кожне серце», де дарують свої таланти діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, своїм прийомним батькам вихователям, опікунам і піклувальникам, тих, хто замінив батька та матір.

   Якщо у Вас виникло бажання усиновити дитину, Ви можете звернутися до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за телефоном: 64-10-51, 64-50-15 або за адресою: вул. Володимира Великого, 32