Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення у бібліотеці-філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» масового заходу – ’Товаришу підкажи, де дорогу перейти’

   З метою поглибилення знання учнів про правила дорожнього руху повторення основних правил поведінки пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів, пасажирів та водіїв 13 вересня 2016 року у бібліотеці-філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» в рамках загальноміського місячника "Увага! Діти на дорозі", пройшов бібліофорсаж "Товаришу підкажи, де дорогу перейти" для учнів 4-го класу загальноосвітньої школи № 14 та 5 - Б класу загальноосвітньої школи №120.

   Зважаючи на велику кількість аварій на дорогах України, керуючись Програмою Генеральної Асамблеї ООН з безпеки дорожнього руху на 2011-2020 роки, бібліотекарі підготували дуце пізнавальну лекцію на дану тему, мова йшла про безпечне поводження на дорозі і мінімізації травм і смертельних випадків.  

   Діти не тільки почули правила, почитали книги, відповіли на запитання вікторини, а й мали змогу практично закріпити отримані теоретичні знання. Діти виступали в  ролі регулювальників, автомобілів, велосипедистів, пішоходів, виконуючи вказівки регулювальника вчилися правильно переходити дорогу. Грали в ігри світлофора, знаками показуючи зміну кольорів (червоний - стій смирно, жовтий-поплескай у долоні, зелений - крокуй на місці). Весела й пізнавальна гра викликала шквал емоцій у дітей. Бібліотекарі, наприкінці заходу роздали кожному учаснику книжечки з особистої безпеки на дорозі.