Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості

27 березня 2019 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову №367 «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності», пунктом 1 якої затверджено Тимчасовий порядок реалізації експериментального проекту з присвоєння поштових адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна.

Тимчасовий порядок реалізації експериментального проекту з присвоєння поштових адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна визначає процедуру присвоєння та зміни адреси об’єкта будівництва та об’єкта нерухомого майна. У цьому Порядку термін «адреса об’єкта будівництва та об’єкта нерухомого майна» означає унікальну структуровану сукупність реквізитів, що використовуються для ідентифікації об’єкта та визначення місця його розташування на місцевості.

Згідно з пунктом 6 затвердженого Тимчасового порядку рішення про присвоєння або зміну адреси об’єкта будівництва, об’єкта нерухомого майна приймає уповноважений орган містобудування та архітектури.

Керуючись вказаною вище Постановою КМУ, 26 червня 2019 року Криворізькою міською радою ухвалено рішення № 3864 «Про внесення змін до рішення Криворізької міської ради від 31.03. 2016 № 381 «Про обсяг і межі повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів», згідно з яким з виконкомів районних у місті рад зняті повноваження стосовно підготовки проектів рішень щодо встановлення нумерації будинків, приміщень, споруд, розташованих на території району та надання або уточнення поштових адрес.