Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Вогонь скорботи в серці на віки»

   Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. Цьогоріч виповнюється 74 роки відтоді, як страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

   22 червня 2015 року о 08.00 понад пів тисячі саксаганців прийдуть до пам'ятника 118 працівникам РУ імені Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни, аби до підніжжя стели-матері покласти живі квіти та увіковічнити пам'ять земляків, загиблих у воєнні роки, вшанувати подвиг ветеранів, які є живим прикладом мужності та незламності духу для усіх нас.

   Із покоління в покоління передається пам'ять і слава про безсмертний подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни. Сьогодні дуже мало залишилося у живих тих із них, хто зі зброєю у руках захищав нашу країну від ворога.

   У Саксаганському районі проживає близько 2 тис. ветеранів війни, серед яких 79 осіб є учасниками бойових дій. Як з боку держави, так і силами міської та районної влади здійснюється постійна підтримка вищезазначених категорій, вживаються заходи щодо покращення побутових умов ветеранів, які мешкають у районі. Так у рамках акції «Подвір'я ветерана», що двічі на тиждень проводиться за підтримки активної молоді району, працівників  органів соціального захисту, депутатів районної у місті ради, 25-ти ветеранам сектору приватної забудови надано допомогу в господарських роботах на прибудинкових територіях. Також  у рамках міського соціального проекту «Зігріємо турботою ветерана», активними учасниками якого є суб'єкти господарювання Саксаганського району,  18 ветеранів війни отримали соціальні картки потреб щодо забезпечення учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, продовольчі набори, тонометри, та скористалися медичними та побутовими послугами, наданням соціального дисконту у придбанні ліків, побутової техніки.

   Тож будьмо гідними славного подвигу наших живих ветеранів, усіх земляків, які виявили нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях Великої Вітчизняної війни.

   В цей скорботний день згадаймо у думках і молитвах кожного поіменно, хто не повернувся із тієї страшної війни 1941-1945 років. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. Слава їм, вічна і світла пам'ять!