Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проведено черговий рейд щодо запобігання спалюванню сухої рослинності, опалого листя та сміття

З метою попередження недопущення спалювання сухої рослинності, опалого листя та сміття мешканцями сектора приватної забудови району працівниками виконкому Саксаганської районної у місті ради спільно з представниками управління екології виконкому міськради, за участю ЗМІ проведено черговий рейд вулицями Дубки, Харцизька, Дідро, Марійська та іншими.

Під час рейду проводилась роз’яснювальна робота з мешканцями приватного сектора, передавалися брошури щодо заборони спалювання опалого листя, сухої рослинності та сміття. Також зверталася увага громадян, що спалювання сухої рослинності, опалого листя та сміття є порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря, навколишнього природного середовища та правил благоустрою. Відповідальність за такі порушення передбачена ст.ст. 77-1, 152 Кодексу України про адмі-ністративні правопорушення, та карається накладенням штрафу на громадян від 340 до 1360 грн., а на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 850 - 1700 грн.

Наприкінці рейду було виявлено факт спалювання сухого опалого листя на території одного з приватних домоволодінь по вулиці Марійській. Учасники рейду спробували поспілкуватися з власниками домоволодіння, але, нажаль, до них ніхто не вийшов.

У разі виявлення фактів спалювання опалого листя не зволікайте, викликайте правоохоронців за номером 102 (цілодобово), вони зобов’язані відреагувати на виклик та скласти протокол про адміністративні правопорушення.

Будьте свідомими громадянами та дотримуйтесь діючих законів, норм та правил! При наведенні ладу біля своїх садиб, на городах, прибудинкових територіях намагайтеся не шкодити довкіллю, а отже і своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих.