Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Новини Спільноти практик місцевого самоврядування: стартував он-лайн курс «Планування міжмуніципальної системи поводження з твердими побутовими відходами»

   Електронна платформа Спільнота практик місцевого самоврядування (http://udl.despro.org.ua/) - це сервіс Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO, що адмініструється ГО "Українська система дистанційного навчання" за підтримки Швейцарської Конфедерації. Матеріали е-платформи захищені авторським правом. Погляди, позиції та матеріали в рамках електронних навчальних курсів належать авторам та не відображають офіційну позицію проекту DESPRO чи Швейцарської Конфедерації.

   Е-платформа надає можливість для функціонування віртуальної Спільноти практик місцевого самоврядування та електронних навчальних курсів для представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадських активістів.

   Спільнота практик місцевого самоврядування запрошує представників органів місцевого самоврядування до навчання на курсі «Планування міжмуніципальної системи поводження з твердими побутовими відходами» (ПТПВ)  http://udl.despro.org.ua/.

   Сьогодні в Україні склалася критична ситуація довкола твердих побутових відходів (ТПВ). Істотно змінити цю ситуацію на краще, організувавши послугу на належному рівні, спроможні хіба лише громади великих та середніх міст. Економічні та управлінські можливості малих міст та сільських громад дозволяють реалізувати подібне завдання далеко не завжди. Адже надані органам місцевого самоврядування повноваження повною мірою не підкріплено фінансовими ресурсами; їм не вистачає професійних знань та підтримки для створення сучасних систем поводження з відходами. Також потрібні значні інвестиції, професійний підхід, забезпечення підтримки населення. Тож необхідність об’єднання зусиль кількох громад навколо спільної проблеми на умовах співробітництва продиктована сьогоденням.

   Цей курс насамперед базується на надбаннях зазначеного проекту: наведено характеристику методологічних підходів, детально описано кроки планування. Автори намагалися зробити курс якомога більш практичним, надаючи зацікавленим громадам робочі інструменти для просування якісних позитивних змін у поводженні з ТПВ, а в концептуальному плані – для поліпшення життєвого середовища.

Кожен учасник, який закінчить успішно курс, дізнається як розробити стратегію ПТПВ, які механізми її впровадження, зробить усвідомлений вибір форм співробітництва громад, матиме чітке розуміння того, як повинен відбуватися процес планування і яким має бути повноцінний план міжмуніципальної системи ПТПВ.

   У цьому курсі Ви можете навчатись «будь-де» і «будь-коли» і в зручному для Вас темпі. Курс безтьюторний. Спілкування між учасниками курсу відбувається в загальному форумі, де вони можуть ділитися власними знаннями, вже набутим досвідом, шукати рішення та шляхи до співпраці.

Важливо, що доступ до електронних курсів і ресурсів Спільноти практик без авторизації (ідентифікації користувача системою) неможливий.

 

Результативного, продуктивного і приємного навчання!