Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

На варті «сирітського» житла!

В Саксаганському районі на обліку служби у справах дітей перебуває 249 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За більшістю з них зберігається житло на праві користування або житло їм належить на праві власності.

Діти, якім не пощастило мати житло, перебувають на квартирному обліку виконкому районної у місті ради.

Головним завданням служби у справах дітей виконкому районної у місті ради є контроль за умовами утримання збереженого житла. Тому, кожного другого та останнього четверга місяця здійснюються комісійні обстеження означених приміщень.

Під час обстежень перевіряється санітарно-гігієнічні умови, наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги та своєчасність сплати поточних нарахувань, проводиться бесіда з законними представниками дітей щодо своєчасного вступу у спадщину після померлих батьків, про що складається відповідний акт.

Так, 11 березня поточного року відбулось чергове відвідування житла, яке належить дітям або на праві власності, або на праві користування, під час якого встановлено, що здебільшого стан квартир відповідає нормам утримання, але деякі помешкання перебувають у незадовільному стані: потребують капітального або косметичного ремонту, в яких існує заборгованість за житлово-комунальні послу-ги.

Зазвичай, це квартири, у яких проживають батьки, позбавлені батьківських прав, відносно своїх дітей, або їх родичі. Отже, спосіб життя після винесених судових ухвал майже не змінюється, їх, як і раніше, не турбує, в якому стані перебуває житло, право користування яким мають діти .

У таких випадках служба у справах дітей виконкому районної у місті ради тримає зазначене житло на особливому контролі, залучивши до співпраці працівників центру соціальних служб, співробітників поліції, ТОВ «Житлосервіс-КР», тощо.

Крім того, діючим законодавством, передбачено накладення арешту або заборону на відчуження такого майна.

Тож, «сирітське» житло буде збережено!