Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Пакунок малюка»

На теперішній час при народженні дитини замість натуральної допомоги «пакунок малюка» можливо отримати грошову компенсаційну виплату 5 763 тис. гривень.

Грошова компенсація призначається в разі неотримання протягом 30 днів з дня народження дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» з незалежних від отримувача причин (зокрема, народження дитини до  37-го повного тижня вагітності (154-259 діб), народження дитини за кордоном, обсервація, карантин, самоізоляція, відсутність “пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я, структурному підрозділі з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі утворення) ради за місцем проживання/перебування новонародженої дитини).

Батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині дитячих товарів:

- засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, зокрема підгузків, серветок;

- дитячого одягу та взуття;

- дитячого харчування;

- дитячого посуду;

- дитячих іграшок;

 -текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр;

- дитячих ходунків, дитячих колясок.

Який алгоритм дій?

1. Батьки новонароджених звертаються до АТ «КБ «ПриватБанк» для відкриття рахунку;

2. Далі – до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради батьки подають пакет необхідних документів, а саме:

- заяву на отримання грошової компенсації «пакунка малюка» (додається);

- копію свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу);

- довідку з пологового будинку про неотримання «пакунка малюка»;

- ксерокопії паспорту та ідентифікаційного коду отримувача.

Батьки мають право упродовж року самостійно використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів  у закладах торгівлі, які долучились до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках.

Консультацію стосовно Порядку та умов реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»  у 2020-2021 роках можливо отримати за телефоном: (0564) 94-72-42, або звернутись за адресою управління: вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036.