Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районний семінар «Музей закладу освіти – центр навчально-виховної та краєзнавчої роботи»

   З метою ознайомлення із сучасними теоретико-методологічними засадами проектної діяльності та музейної педагогіки, активізації пошуково-дослідницької діяльності музеїв при загальноосвітніх навчальних закладах 10 лютого 2016 року на базі КПНЗ «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Саксаганського району проведено районний семінар «Музей закладу освіти – центр навчально-виховної та краєзнавчої роботи» для керівників шкільних музеїв та відповідальних за роботу музейних кімнат. У роботі семінару взяли участь працівники КЗ «Інноваційно-методичний центр», міського краєзнавчого музею.

   Під час роботи семінару розглядались питання створення віртуальних шкільних музеїв, застосування методу проектів в музейно-освітній практиці, формування духовно-моральних цінностей засобами шкільного музею.

   Керівники музеїв ділилися досвідом організації пошукової роботи та використання матеріалів в написанні науково-дослідницьких робіт, досвідом збору експонатів, розробки експозицій та екскурсій.

   Після завершення семінару всі учасники здійснили екскурсію до кімнати патріотичного спрямування при ЦТКЕУМ «Мандрівник».