Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про роботу опікунської ради виконкому районної у місті ради з питань захисту прав недієздатних або обмежено дієздатних громадян

У літньому віці багато людей перестають справлятися з елементарними побутовими завданнями, доглядом за собою і своїм майном. Причиною цього можуть бути як серйозні захворювання або інвалідність, так і психічні розлади. Офіційно оформлена опіка (або піклування) над літньою людиною дозволяє захистити його інтереси і забезпечити гідні умови життя. Опікуни (або піклувальники) зобов'язані піклуватися про побут, харчування та стан здоров'я своїх підопічних.

Особи які мешкають у Саксаганському районі і мають намір встановити опіку над людиною, яка потребує постійного стороннього догляду, не здатна до самообслуговування можуть звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради для отримання висновку опікунської ради та рішення виконкому районної у місті ради для подальшого вирішення питання у суді щодо можливості виконувати обов’язки опікуна чи піклувальника.

13. 01. 2021 проведено перше засідання опікунської ради виконкому районної у місті ради з питань захисту прав недієздатних або обмежено дієздатних громадян на якому розглянуто одне питання про можливість призначення опікуна особі з числа постійно лежачих, яка потребує постійного стороннього догляду, не здатна до самообслуговування.

На роль опікунів і піклувальників можуть претендувати повнолітні громадяни з абсолютною дієздатністю.

Для отримання більш детальної інформації мешканці району можуть звернутись до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Софії Перовської, буд. 16 А, каб. 201, моб. тел.: 0983602004.