Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Зимові розваги»

   Новорічні свята - це пора здійснення бажань, мрій, сподівань та гарного настрою для дітей та дорослих.

   Особливо для дітей, адже для них календар зимових свят – це шкільні канікули, святкові  «ранки» та розважальні програми з конкурсами і, звичайно, подарунками. Зробити новорічні та Різдвяні свята для дітей веселими та незабутніми – було  важливим завданням для педагогів дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Саксаганського району.

   З 15 грудня 2015 року всі навчальні заклади району вбралися у білосніжне новорічне мереживо: вікна прикрасили чудові витинанки, фасади засяяли яскравою ілюмінацією, в інтер`єрах приміщень «ожили»  казкові новорічні герої, замерехтіли гірлянди сніжинок, янголят, ліхтариків. Цікавими  стали виставки креативних новорічних прикрас.  До проекту оздоблення закладів освіти долучилися й батьки, адже спільна творча праця згуртовує. Активну участь у проведенні новорічних свят брали волонтерські загони загальноосвітніх навчальних закладів. У рамках акції «Подаруй дитині свято» у закладах освіти району проведено благодійний марафон «Ми – не байдужі», під час якого організовано  заходи до Дня Святого Миколая, ігрові та концертні програми, новорічні вистави для дітей пільгових категорій, молодших школярів. Не залишилися поза увагою ветерани війни, люди похилого віку. В рамках акції «Подвір’я ветерана» надано посильну допомогу людям похилого віку у вирішенні побутових проблем. Під час акцій волонтерськими загонами організовано роботу майстерні Діда Мороза. Діти  виготовляли святкові прикраси, новорічні  листівки, які передані пораненим воїнам з зони АТО; відвідували вихованців притулків, інтернатів, дитячих відділень лікарень та інших закладів з різдвяними, новорічними  привітаннями.

   Під час новорічних свят в закладах освіти району проведено ряд цікавих новорічних заходів. Традиційними стали «Новорічні ялинки на воді» в дитячо-юнацьких спортивних школах, інтерактивні дійства для молодших школярів, конкурсно-розважальні програми для старшокласників, виставки-конкурси декоративно-вжиткового мистецтва, технічної творчості в позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, новорічні ранки для дітей в дошкільних навчальних закладах. А ще багато екскурсій, конкурсів та змагань.

Підсумки роботи закладів освіти району в організації змістовного дозвілля дітей було підведено 13 січня 2016 року в ПК «Саксагань». Серед кращих у районному фестивалі «Новорічне диво» визначено:

-   «Краще зовнішнє оформлення закладу освіти» - Криворізька загальноосвітня школа № 72, центр дитячо-юнацької творчості «Сонях», дошкільний навчальний заклад № 303;

-   «Краще інтерактивне дійство для молодших школярів» - Криворізька гімназія № 91, дитячо-юнацька спортивна школа № 10;

-   «Кращий новорічний відеоролик-привітання для мешканців міста» - Криворізька загальноосвітня школа № 120;

-   «Краща розважально-ігрова програма біля ялинкового містечка» - Криворізька загальноосвітня школа № 21;

-   «Краща саморобна іграшка, тематичний атрибут різдвяних або новорічних свят» - дошкільний навчальний заклад № 254;

-   «Краща волонтерська робота в рамках міського марафону «Подаруй дитині свято» - Криворізька загальноосвітня школа № 119.

   Кращими в організації змістовного новорічного дозвілля дітей та їх залученні до районних новорічних масових заходів стали Криворізька гімназія № 91, дошкільний навчальний заклад № 254, центр дитячо-юнацької творчості «Сонях». Переможці отримали грамоти та подарунки.

   Захід супроводжувався творчими подарунками вокальних та художніх колективів ПК «Саксагань», центр дитячо-юнацької творчості «Сонях», Криворізька загальноосвітня школа № 21.