Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу районної робочої групи з питань функціонування об`єктів бізнесу щодо обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів

   Районною робочою групою з питань функціонування об’єктів бізнесу за напрямком діяльності з питань обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідно до затвердженого графіка протягом 2015 року проведено 37 рейдів за участю відділу розвитку підприємництва, служби у справах дітей, сектору кримінальної міліції у справах дітей Саксаганського відділення поліції Криворізького відділення поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, обстежено 115 об’єктів бізнесу з питань встановлення фактів продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

   На виконання Закону України від 21. 01. 2010 № 1824-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв» дільничними інспекторами Саксаганського ВП КВП ГУНП України в Дніпропетровській області за 2015 рік складено 134 адміністративних протоколи за порушення ст. 175-1 КУпАП (куріння тютюнових виробів в заборонених місцях) та 431 адміністративний протокол за порушення ст. 178 КУпАП (споживання алкогольних напоїв, пива в заборонених місцях). Працівниками кримінальної поліції з незаконного обігу вилучено 579 літрів алкогольної продукції та 173 пачки тютюнових виробів. Загальна сума штрафів склала 10873 грн.

   На засіданнях адміністративної комісії виконкому районної у місті ради за порушення ст. 156 ч. 2 КУпАП розглянуто п’ять адміністративних протоколів. Правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності. Стягнуто штрафів на суму 1020 грн.

При службі у справах дітей виконкому районної у місті ради працює телефон «гарячої лінії» з питання інформування про факти порушення в об’єктах торгівлі та закладах ресторанного господарства вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» у частині продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пива особам, які не досягли 18 років.

   Протягом 2015 року звернень на телефон “гарячої лінії” не надходило.

   З метою висвітлення правових питань, проведення профілактичної та просвітницької роботи серед учнівської, студентської та робітничої молоді у 2015 році організовані та проведені 16 інформаційних зустрічей з учнями навчальних закладів району на теми: «Профілактика негативних проявів у молодіжному середовищі», «Профілактика негативних проявів у дитячому середовищі», під час яких висвітлюються проблемні питання, що хвилюють підлітків та молодь: профілактика вживання наркотичних речовин та алкогольних напоїв в підлітковому віці, бродяжництво, жебракування, насильство в сім’ї, профілактика скоєння правопорушень та злочинів. Під час їх проведення було охоплено 918 дітей.

   Протягом 2015 року проведено 146 рейдових заходів щодо виявлення за тютюнопалінням та розпиттям алкогольних напоїв дітей. За результатами яких,  виявлено 11 дітей. Всі діти повернені батькам та складено на них адміністративні протоколи.

Нагадуємо, що з означених питань можна повідомити за телефоном «гарячої лінії»: 64-33-25 (служба у справах дітей виконкому районної у місті ради).