Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про роботу Комісії районної у місті ради з питань реабілітації жертв політичних репресій на Україні за 2020 рік

У виконкомі Саксаганської районної у місті ради впродовж 2020 року працювала  Комісія, створена  рішенням виконкому районної у місті ради  від 23 вересня 2016 року № 78 «Про утворення комісії районної у місті  ради з питань реабілітації жертв політичних репресій на Україні, затвердження  її складу та Положення про неї» зі змінами (надалі – Комісія).

Основними завданнями Комісії є вирішення питань, пов’язаних з установленням факту розкуркулення, адміністративного виселення з відшкодуванням матеріальних збитків і виплатою грошової компенсації реабілітованим, які відбували покарання у вигляді позбавлення волі або примусового поміщення до лікувальних закладів, поновленням житлових та інших прав громадян, реабілітованих відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні».

Протягом 2020 року організація роботи Комісії здійснювалася відповідно до затверджених планів роботи у Саксаганському районі на кожен рік окремо.

Організаційною формою роботи Комісії є засідання, що проводяться не рідше одного разу на квартал. Всі засідання комісії оформлені протоколами та підписані головою комісії.

У поточному році Комісією проведено 4 засідання. Розглядалися питання щодо соціального захисту жертв політичних репресій на Україні.

Станом на 10. 12. 2020 в районі мешкає одна репресована особа та 21 член сімей з числа потерпілих від репресій. На обслуговуванні в КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Саксаганському районі» перебуває одна особа, пенсіонер – потерпіла від репресій, яка обслуговується вдома соціальним працівником двічі на тиждень. Допомога надається у придбанні та доставці продуктів харчування, промислових та господарчих товарів, медикаментів, проводиться косметичне та генеральне прибирання, виноситься сміття, сплачуються комунальні послуги. Також надається допомога в оформленні житлової субсидії, виконуються окремі доручення.

Дванадцять осіб цієї категорії користуються субсидією на оплату комунальних послуг, пільгою зі зниження оплати жилої площі та комунальних послуг на 50 % користується одна особа.

Станом на 10. 12. 2020 усі особи з числа репресованих громадян за рахунок коштів міського бюджету оформили та отримали одноразову матеріальну допомогу, компенсацію вартості послуг тепло- або водопостачання та водовідведення на суму 11000,00 грн. 

Відповідно до  рішення  виконкому  Криворізької  міської  ради  від 20. 05. 2020 № 263 «Про надання одноразової матеріальної допомоги до Дня пам’яті жертв політичних репресій одна особа із числа репресованих отримала одноразову матеріальну допомогу у сумі 5000,00 грн. 

З метою соціальної підтримки даної категорії громадян, мінімізації їх пересування та недопущення розповсюдження респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, в умовах карантину та надзвичайної ситуації чотири особи отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктового набору. 

Серед  репресованих та членів їх сімей є одна особа з інвалідністю, яка не потребує засобів реабілітації. 

КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» Криворізької міської ради» у разі необхідності проводиться диспансеризація даної категорії громадян.

Протягом 2020 року листів, заяв та скарг від громадян даної категорії не надходило.