Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Діти потребують захисту

12 грудня 2017 року у виконкомі Саксаганської районної у місті ради пройшло розширене засідання координаційної ради з питань сімейної та гендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми із запрошенням заступників директорів з виховної роботи закладів освіти району.

Питання, що розглядалося на засіданні, турбує всіх мешканців – як запобігти випадкам дитячої смертності від зовнішніх причин, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та інших видів насильства, що зазнають діти. 

Перед присутніми виступила Сироватка Ірина Василівна, начальник служби у справах дітей виконкому районної у місті ради, яка зазначила, що за 2017 рік у місті загинуло 20 дітей, що на 14 осіб більше ніж у минулому; збільшилась кількість дітей, які зазнали насильства в сім’ї. Присутні переглянули відеоролик, який не залишив байдужими нікого.

Іванов Андрій Станіславович, начальник відділу освіти виконкому районної у місті ради, розповів присутнім про нові форми і методи роботи з дітьми, які потребують особливої уваги, і впроваджуються у роботу клубом «Підліток» соціально-реабілітаційного напрямку, який працює на базі комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості «Сонях».

Жукова Анна Русланівна, інспектор з ювенальної превенції Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, ознайомила присутніх з положеннями чинного законодавства, що застосовується до осіб, які вчинили насильство в сім’ї. .

Про роботу Криворізького міського центру соціальних служб для дітей, сім`ї і молоді з сім’ями, в яких скоєно насильство, доповів Крилов Євген Євгенович, педагог соціальний Криворізького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

За результатами розглянутих питань прийнято відповідне рішення, а також план роботи координаційної ради на 2018 рік.