Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Сьогодення - без насилля!

Можна впевнено стверджувати, що проблема насильства хвилює кожного пересічного громадянина. Упродовж останніх десятиріч в усьому світі це питання активно вивчають та обговорюють. В Україні ж проблема насильства практично не вивчена, є лише окремі дослідження щодо реальної ситуації.

Так, щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Саксаганському районі дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Метою проведення такої акції є: закріпити і поглибити знання дітей про права людини, про насильство та його види; формувати навички правомірної поведінки, вміння самостійно приймати рішення, відстоювати власну думку; розвивати мовлення учнів, елементи логічного мислення; виховувати толерантність у ставленні до людей, профілактика та запобігання жорстокому поводженню у шкільних колективах, створення доброзичливої та відвертої атмосфери.

Всі навчальні заклади району були охоплені 16-ти денною акцією, у кожному закладі проведено: лекторії до Міжнародного дня боротьби з насильством над жінками, єдині правові дні з питань профілактики насилля «Чи знаєш ти свої права?», тренінги «Попередження гендерного насильства», книжкові виставки «Права людини і громадянина», інформаційні зустрічі на тему «16 днів проти насильства» та інші заходи присвячені такій актуальній темі як насилля. Найбільш активними учасниками зазначених заходів стали учні Криворізьких загальноосвітніх шкіл №№ 68, 43, 19, Криворізька спеціалізована школа № 118, Криворізький навчально-виховний комплекс № 35 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - багатопрофільний ліцей «Імпульс», та ліцеїсти КЗО «Криворізький ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» ДОР».