Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Виконання бюджету – пріоритетний напрямок роботи виконкому

   Одним із пріоритетних напрямків роботи виконавчих органів місцевих рад є виконання бюджету, оскільки місцеві бюджети є фінансовою базою територіальної громади і забезпечують виконання соціально-економічних завдань, покладених на органи місцевого самоврядування.

   Завдяки злагодженій, системній роботі виконкому районної у місті ради та всіх учасників бюджетного процесу, протягом 2016 року забезпечується виконання бюджету на кожну звітну дату.

   Так, за підсумками січня – серпня поточного року виконання показників по податках і платежах загального фонду районного у місті бюджету забезпечено на 115,2 %. Мобілізовано до районної скарбниці 24,3 млн. грн.

   Найвагомішим джерелом наповнення загального фонду районного у місті бюджету, як і раніше, залишається акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, питома вага якого в загальному обсязі власних доходів складає майже 75%. За січень – серпень 2016 року цього податку надійшло 18,1 млн. грн., або 113,2 % до плану.

   Надходження плати за землю склали 3,8 млн. грн., або 111,0 % до плану, податку на нерухоме майно – 1,8 млн. грн., або 142,8 %, транспортного  податку –  0,5 млн. грн., або 129,9 % до плану, сплати адміністративних штрафів та інших санкцій – 12,3 тис. грн., або 134,8 %, відповідно.

   Від плати за надання адміністративних послуг, які надаються відділом реєстрації місця проживання громадян, надійшло 70,2 тис. грн.

   Значну частину фінансових ресурсів районного у місті бюджету (78%) складають міжбюджетні трансферти.

   За звітний період до бюджету району надійшло дотації з міського та субвенцій з державного бюджетів у сумі 85,3 млн. грн.

   В цілому, бюджетом району отримано фінансових ресурсів у сумі 110,3 млн. грн., у тому числі доходів загального фонду – 109,6 млн. грн.,  спеціального – 0,7 млн. грн.

   Отримані фінансові ресурси дали змогу забезпечити стовідсоткове фінансування захищених та невідкладних видатків районного у місті бюджету, в першу чергу, на оплату праці працівникам бюджетної сфери, розрахунки за спожиті енергоносії, соціальні виплати, реалізацію районних програм у галузі соціального захисту громадян, поліпшення становища дітей, молоді, жінок, а також розвитку культури, фізичної культури і спорту.