Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Міжнародний день грамотності

   8 вересня в загальноосвітніх навчальних закладах Саксаганського району відзначали Міжнародний день грамотності. Це свято запроваджене ЮНЕСКО з 1966 року за рекомендацією «Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності», яка проходила у вересні 1965 року в Тегерані. Саме 8 вересня – день урочистого відкриття цієї конференції.

   Мета цьогорічного святкування Дня грамотності в школах району – донести до кожного підростаючого саксаганця важливість освіченості та грамотності особистості та суспільства в цілому. Обов’язково наголошується на важливості грамотності та освіти як необхідних інструментів побудови культурного, інтегрованого та мирного суспільства ХХІ століття.

   В закладах освіти району проведено ряд заходів із відзначення Міжнародного дня грамотності, в ході якої учні школи під керівництвом вчителів-словесників протягом дня визначали рівень орфоепічної, орфографічної та синтаксичної грамотності. На уроках української мови проведено інформаційні хвилини з метою актуалізації уваги на питанні грамотності. На уроках історії учні старших класах проаналізували дайджест-повідомлення, які окреслюють проблему безграмотності у сучасному суспільстві. З учнями молодших класів в рамках святкування були проведенні ігри.