Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

          На підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 08 червня 2016 року № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» змінено порядок призначення (відновлення) та здійснення контролю за соціальними виплатами внутрішньо переміщеним особам.

          Ухваленою постановою передбачено здійснення управлінням соціального захисту населення або робочою групою щодо перевірки правомірності взяття та перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб перевірок, наведених у довідці про взяття на облік відомостей про фактичне місце проживання внутрішньо переміщеної особи, та складання акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Це стосується лише тих внутрішньо переміщених осіб, які є отримувачами соціальних виплат, субсидій, пільг.

          За відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання/перебування представник управління соціального захисту населення або робочої групи робить відповідний запис в акті обстеження матеріально-побутових умов сім’ї і залишає внутрішньо переміщеній особі повідомлення про необхідність протягом трьох робочих днів з’явитися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для проходження фізичної ідентифікації.

          У разі, коли внутрішньо переміщена особа протягом трьох робочих днів не з’явилася до управління праці та соціального захисту населення, надсилається їй рекомендований лист з повторним повідомленням про необхідність протягом трьох робочих днів з’явитися для проходження фізичної ідентифікації.

          Водночас управління праці та соціального захисту населення робить запит до Держприкордонслужби щодо виїзду внутрішньо переміщеної особи за кордон, на тимчасово окуповану територію України або до населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

          За наявності підстав для скасування довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, приймається рішення про скасування такої довідки.

          У день прийняття рішення про скасування довідки припиняються  призначені соціальні виплати такій особі та інформуються про прийняте рішення органи, що здійснюють соціальні виплати.

          Поновлення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам у разі їх припинення здійснюється на підставі рішення комісії з питань призначення/відновлення соціальних виплат.   

           Повторне призначення соціальних виплат внутрішньо переміщеній особі у разі їх припинення можливе лише через шість місяців після такого припинення і виконання всіх процедур, необхідних для їх призначення, передбачених законодавством.  

            З огляду на викладене, у разі виникнення додаткових питань, просимо осіб, які внутрішньо переміщуються,  звертатись до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради за адресою: вул. Софії Перовської, 16 а, каб, 113, 210, тел. 64-11-49.