Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Профілактика негативних проявів

Сім'я, як головний інститут суспільства та безпосередній суб'єкт попереджувальної діяльності, відіграє головну роль у ранній соціалізації дітей, тобто залучення їх до позитивного соціального досвіду з дитячого віку.

Чесніть, доброта, порядність народжуються у батьківській хаті. Дитина, яка правильно вихована в сім'ї, рідко стає «важкою» в школі, чи непотрібною в суспільстві.

Важлива роль в здійсненні профілактичної роботи з неповнолітніми належить й державним органам у справах сім'ї та молоді, сектору ювенальної превенції, службі у справах дітей, які систематизують облік неблагополучних сімей і проводять з ними відповідну роботу.

Так, за допомогою платформи Zoom з учнями старших класів Криворізь-кої гімназії № 68 Криворізької міської ради проведено інформаційну зустріч на тему: «Профілактика негативних проявів у дитячому середовищі».

Метою такого заходу є ознайомлення учнів з актуальними проблемами дітей певного віку, з якими вони буває стикаються у повсякденному житті, таких як злочинність та правопорушення серед дітей і підлітків, куріння, вживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин та жорстокого поводження між дітьми в умовах навчального закладу.

Спеціаліст служби у справах дітей та інспектор сектору ювенальної превенції відділення поліції № 4 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області ознайомили учнів з інформацією яка їх дуже зацікавила, останні уважно слухали про наслідки вживання алкоголю, паління тютюнових виробів та кальянів, наркотиків та енергетичних напоїв.

До учнів доведено змістовну інформацію про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх осіб у разі скоєння ними право-порушень. Наведено статистичні дані та реальні життєві приклади з досвіду роботи спеціалістів. Під час жвавої дискусії обговорено ряд питань, що сто-суються дітей та наслідків за скоєння ними адміністративних та кримінальних правопорушень.