Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Народження особистості від Майстра до Митця

27 лютого 2018 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 120 пройшов міський семінар-практикум для керівників гуртків художньо-естетичного напряму загальноосвітніх навчальних закладів та методистів позашкільних навчальних закладів за темою: «Стратегії соціалізації особистості в інноваційному художньо-естетичному просторі». Семінар проводився з метою пропагування досвіду роботи КЗШ № 120 як опорного закладу з художньо-естетичного напряму; поглиблення знань, удосконалення практичних умінь керівників гуртків художньо-естетичного напряму з питань організації і проведення занять з учнями та вихованцями.

Освітяни отримали виклик від сьогодення – нагальну потребу у соціалізації особистості учня. Стратегія школи № 120 – «Народження особистості від Майстра до Митця». Художньо-естетичний напрям закладу має потужний виховний потенціал. Він дає змогу реалізувати всі напрями виховної роботи. Школа створює якісний інноваційний художньо-естетичний простір, тобто умови для того щоб кожна дитина відчула в собі сили і стала Майстром, а згодом і Митцем своєї справи. Професійно організована гурткова робота здатна занурити маленьку людину у світ творчості, відкрити їй скарбничку світової культури. Продуктивна творча діяльність у соціумі надає дитині радість від відчуття причетності її до колективного творіння. У цьому – найбільший успіх. Семінар розпочався екскурсією в музей-майстерню ім. Івана Авраменка «Криворіжжя – моє рідне місто». Присутні мали змогу переглянути виставку творчих поробок учнів-гуртківців «Проектні дива».

Захід пройшов цікаво, невимушено і захоплююче. Заступник директора з виховної роботи Вороніна В. В. познайомила присутніх з досвідом роботи опорної школи з питань стратегій соціалізації особистості в інноваційному художньо-естетичному просторі. Вчитель інформатики Кравець І. В. презентувала власний досвід роботи в класах інформаційно-технологічного профілю з теми «Комп’ютерна графіка як один із напрямів художньо-естетичного виховання». Як засобами сучасного та народного мистецтв розвивати креативне мислення сучасних учнів поділився вчитель образотворчого мистецтва, керівник гуртка «Арт-лабораторія» Лабунський А.В

Незабутньо та вражаюче пройшли майстер-класи пісочної анімації «Мотиваційні ігри з піску» та декорування пряника «Весняні мотиви».

Після закінчення заходу присутні ділилися думками від побаченого, адже планів і сподівань багато і так хочеться все встигнути.