Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пам'ять вічно жива

Щороку, 15 лютого, відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

На ліквідацію воєнних конфліктів до інших держав із Саксаганського району було направлено майже тисячу молодих хлопців та дівчат.

Мешканці району приймали участь у вирішенні конфліктів у горах Афганістану, пустелях Іраку, в Анголі, Єгипті, Чехословаччині, Югославії, Ефіопії, Кубі, Сирії, В’єтнамі, Китаї.

Найбільші втрати у мирні роки зазнало суспільство від війни в Афганістані.

Сьогодні, 14 лютого 2018 року, біля пам`ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, пройшов районний захід до Дня вшанування пам`яті учасників бойових дій на території інших держав.

Учасниками заходу були: сім`ї загиблих воїнів, учасники бойових дій на терирорії інших держав, представники підприємств, установ, закладів району, учнівська та студентська молодь.

Присутніх привітав голова Саксаганської районної у місті ради  Беззубченко В.В., який зазначив, що пам'ять про ті далекі роки ніколи не згасне у серцях cаксаганців. побажав мирного неба, здоров’я та злагоди. Активним членам Спілки ветеранів Афганістану «САЛАНГ» Саксаганського району м. Кривого Рогу були вручені відзнаки виконкому Криворізької міської ради та виконкому Саксаганської районної умісті ради з подарунками.

На заході з привітальним словом виступив Доценко І. І., депутат Дніпропетровської обласної ради, голова асоціації ветеранів війни і бойових дій.

Пам'ять загиблих та померлих воїнів-інтернаціоналістів присутні вшанували хвилиною мовчання.

На завершення заходу до пам`ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам відбулося урочисте покладання квітів.