Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Вартість адмінзбору за реєстрацію місця проживання - змінюється

З першого грудня набув чинності закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні», яким змінюється механізм реєстрації/декларування та зняття із зареєстрованого або задекларованого місця проживання осіб. Закон визначає новий розрахунок адміністративного збору, зокрема, змінюються розміри адміністративного збору за проведення зазначених реєстраційних дій.

З 01.12.2021 збільшується розмір адміністративного збору за реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання, а саме: за своєчасну (тобто протягом 30 днів) реєстрацію/декларування місця проживання/перебування особа сплачує 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, тобто – 34,05 грн.

У випадку пропущення зазначеного строку, адміністративний збір буде складати 2,5 відсотка прожиткового мінімуму, і становитиме – 56,75 грн.

У випадку реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір сплачується лише за одну адміністративну послугу.

З 01.01.2022 і до кінця 2022 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить  2481грн.  Отже адміністративний збір з 01.01.2022 і до кінця 2022 року складатиме:

-       37,21грн. в разі декларування/реєстрації місця проживання протягом строку;

-       62,02 грн. в разі декларування/реєстрації місця проживання з порушенням строку.

ВАЖЛИВО!!! З 1 грудня розмір адміністративного збору за декларування місця реєстрації, реєстрацію місця проживання, зняття із реєстрації місця проживання прив’язаний до прожиткового мінімуму працездатних осіб на 1 січня календарного року, а не до мінімальної заробітної плати».