Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У грудні, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про ліквідаторів-чорнобильців, людей, що віддали свої життя та здоров'я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.

13 грудня 2019 року у  Саксаганському районі проведено урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС спільно з громадською організацією «Саксаганська організація м. Кривого Рогу «Союз Чорнобиля»,  Всеукраїнською громадською організацією «Криворізьке об’єднання інвалідів  «Ветерани Чорнобиля».

Голова районної у місті ради Валерій Беззубченко  вручив учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Почесну грамоту виконкому Криворізької міської ради та відзнаки виконкому Саксаганської районної у місті  ради, привітав усіх присутніх з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Присутнім на урочистому засіданні був заступник голови районної у місті ради Ігор Криворотній.

До Дня вшанування ліквідаторів проведено у закладах освіти та культури району інформаційно-просвітницькі заходи: єдині виховні години, інформаційні зустрічі, інтерактивні бесіди, виставки, тематичні заходи за участю учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, перегляд та обговорення документального фільму «Хто вони, герої, які захистили світ?»

Вшановано пам'ять загиблих покладанням квітів до пам'ятного знаку Криворіжцям-учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.