Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: організаційний відділ

За звітний період робота організаційного відділу виконкому районної у місті ради була спрямована на вирішення питань, пов'язаних з організаційним забезпеченням діяльності районної у місті ради, її виконавчого комітету, депутатів районної у місті ради VІІ скликання, органів самоорганізації населення, зокрема щодо: ефективної організації засідань постійних комісій та пленарних засідань сесій районної у місті ради, підвищення рівня інформованості мешканців району, безперешкодного отримання ними роз'яснень, консультацій з актуальних питань державної політики.

За період з січня по листопад з нагоди відзначення районних, державних, професійних свят, пам’ятних та ювілейних дат, з метою консолідації територіальної громади району організовувалися заходи, до участі в яких залучалися представники громадськості, в тому числі депутати місцевих рад, члени виконкому районної у місті ради, представники трудових колективів підприємств, державних установ та мешканці району.

Серед основних напрямків роботи організаційного відділу виконкому районної у місті ради слід відокремити організацію та планування роботи районної у місті ради та її виконавчого комітету відповідно до пропозицій відділів виконкому районної у місті ради та постійних комісій депутатських фракцій районної у місті ради. Розробка поточних, перспективних, календарних планів роботи та аналіз їх виконання є невід’ємною складовою системи управління якістю.

Відділом постійно проводилися заходи щодо підвищення рівня правової обізнаності  працівників виконкому районної у місті ради, а саме з питань змін до чинного законодавства та нового в законодавства, що вступило  в дію у 2019 році. Протягом звітного періоду організовано та проведено п’ять навчань посадових осіб виконкому районної  у місті ради з питань депозитних та кредитних програм, доступу до безоплатної правової допомоги в Кривому Розі, порядку роботи з вихідними документами, використання кваліфікованого електронного підпису, Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» тощо.

З метою інформування населення з актуальних питань внутрішньої та зовнішньої політики держави, діяльності органів місцевого самоврядування щомісяця виконкомом районної у місті ради проводиться Єдиний день  інформування населення. Аудиторія слухачів складається з представників трудових колективів організацій та установ району різних форм та сфер діяльності. Всього у 2019 році поінформовано більше 30 тисяч громадян щодо актуальних питань про призначення житлових субсидій, нарахування та виплати пенсій, прав та обов’язків споживачів, надання безоплатної правової допомоги та інші.

Одним із основних напрямів роботи відділу є забезпечення підготовки та проведення засідань постійних комісій та пленарних засідань сесій районної у місті ради, надання депутатам районної у місті ради методичної та практичної допомоги у здійсненні депутатських повноважень. З січня по грудень  поточного  року організовано 7 засідань постійних комісій районної у місті ради та 9 пленарних засідань сесії районної у місті ради, на яких було розглянуто та ухвалено 73 рішення.

Постійна увага приділяється налагодженню взаємозв’язку з громадськими об’єднаннями та представниками політичних партій. За звітний період організаційним відділом було опрацьовано 54 повідомлення, що надійшли до виконкому стосовно проведення зборів, мітингів, акцій, передвиборної агітації та інших  заходів на території району.

У 2019 році в Україні відбулися чергові вибори Президента України та позачергові вибори народних депутатів України. У зв’язку з цим, у межах визначених законодавством України, організаційним відділом було забезпечено підготовку заходів щодо організації та проведення виборчого процесу на території Саксаганського району. У звʼязку з  підготовкою та проведенням на належному рівні чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України  31  березня  2019 року та позачергових виборів 21 липня 2019 року в Саксаганському районі, з метою матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць, відділом було підготовлено відповідні рішення виконкому Саксаганської районної у місті ради, надіслано листи керівникам підприємств, закладів та установ району, щодо сприяння у належному оснащенні матеріально-технічним обладнанням виборчих дільниць та проведено навчання з посадовими особами виконкому районної у місті ради, відповідальними за матеріально-технічне оснащення звичайних та спеціальних виборчих дільниць району.

Одним з вагомих напрямків діяльності організаційного відділу виконкому районної у місті ради є організаційне забезпечення, дотримання протоколу та надання методичної допомоги структурним підрозділам виконкому під час проведення районних масових заходів з нагоди державних свят та пам’ятних дат, урочистих прийомів голови районної у місті ради. У 2019 році у районі відбулось 36 урочистих заходів, серед яких: День Соборності України, 75-та річниця визволення м. Кривого Рогу від фашистських загарбників, свято Масляної, День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 244-та річниця від дня заснування міста Кривого Рогу, День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні,  День  Конституції України, Свято меду, хліба та нового врожаю «Смачне місто», День Державного Прапора України, День незалежності України та свято квітів, День партизанської слави, 75-та річниця визволення України від фашистських загарбників та інші, участь у яких взяли понад 30 тисяч мешканців району.

До участі в районних заходах  залучалося широке коло представників громадськості, в тому числі депутатів місцевих рад, членів виконкому районної у місті ради, представників засобів масової інформації, трудових колективів підприємств, державних установ та мешканців району.

Відповідно до рішень Саксаганської районної у місті ради у районі діє 29 вуличних комітетів. Органи самоорганізації населення району систематично залучаються до проведення масових заходів, таких як відзначення державних свят, проведення свят вулиць, виставок-презентацій, суботників, різного роду екологічних акцій («Саксаганська толока»), а також ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного характеру, зокрема буревію, який відбувся 02 липня 2019 року.

З метою координації діяльності голів вуличних комітетів, підвищення рівня їх інформованості та правової освіти, вирішення проблемних питань жителів громади у 2019 році організовано проведення чотири інформаційних зустрічі з керівниками органів самоорганізації населення, на яких розглядалися нагальні питання мешканців приватного сектору. Зокрема, у 2019 році було проведено сходи на вулицях Станіславського, Гетьманській, Святогеоргіївській, Байди Вишневецького та на проспекті Героїв-підпільників.

Хотілося б зазначити, що з метою соціальної підтримки органів самоорганізації населення, враховуючи особистий внесок голів, вуличних та будинкових комітетів району у вирішенні соціально-побутових питань територіальної громади, участь у суспільному житті району виконкомом Саксаганської районної у місті ради на протязі 2019 року тричі проводилося заохочення керівників органів самоорганізації населення.

Також у поточному році працівниками відділу підготовлено 11 рішень «Про нагородження відзнаками виконкому Саксаганської районної  у місті ради». Урочисто нагороджено відзнаками голови Саксаганської районної у місті ради 392 мешканці району, а за активну участь в урочистих заходах району та вирішенні нагальних питань відмічено Подяками голови та подячними листами 172 особи.

З метою підвищення рівня інформованості мешканців району та налагодження конструктивного діалогу органів місцевого самоврядування з населенням, організаційним відділом щоквартально збирається та узагальнюється інформація, надана виконавчими органами, для наповнення рубрик електронного журналу «Саксаганський вісник», який розміщується на офіційному вебсайті виконкому районної у місті ради. За звітний період видано три (№№34, 35, 36) електронних видання журналу, основними темами яких стали: «Україна та місто святкують День Європи», «Смачне місто» та «Співпраця органів місцевого самоврядування з ОСН у Саксаганському районі».

Також надано 52 інформації щодо відображення важливих та значних подій життя територіальної громади району для розміщення на офіційному вебсайті виконкому районної у місті ради, зокрема анонсів заходів виконкому районної у місті ради на наступний тиждень та опитувань мешканців у тестовому режимі. Крім того, відділом ведеться постійна робота з актуалізації інформації на сайті «Криворізький ресурсний центр».

На належному рівні здійснювалась робота у напрямку висвітлення діяльності районної у місті ради та її виконавчому комітеті у засобах масової інформації: друкованих виданнях та на телебаченні. Взаємодія організаційного відділу із засобами масової інформації побудована на тісній співпраці з комунальним підприємством «Телерадіокомпанія «Рудана» Криворізької міської ради, філією публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України «Криворізька регіональна дирекція «Криворіжжя»», товариством з обмеженою відповідальністю «Перший міський телеканал Кривий Ріг», друкованими засобами масової інформації: Криворізька міська газета «Червоний гірник», «Пульс», «Домашня газета», які висвітлюють тенденції життєдіяльності району та основні напрямки роботи виконкому районної у місті ради.