Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кожній дитині потрібна родина!

Головним завданням служби у справах дітей виконкому районної у місті ради є популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Розвиток та виховання дітей, які за певних життєвих обставин не мають можливості виховуватися в біологічній родині, забезпечується різними формами сімейного влаштування: усиновлення, опіка (піклування), прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.

З метою детального роз’яснення вищевказаних форм влаштування дітей пільгових категорій службою у справах дітей виконкому районної у місті ради розроблено план заходів щодо проведення інформаційних зустрічей на базі міських лікарень, загальноосвітніх шкіл, підприємств, тощо.

Одна з таких зустрічей під гаслом: «Кожній дитині потрібна родина!» відбулась нещодавно з працівниками некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» Дніпропетровської обласної ради» та соціальними педагогами загальноосвітніх шкіл Саксаганського району, зокрема, № 68, 118, 119, 124. Присутніх на зустрічі медичних працівників зацікавили питання, пов’язані з порядком оформлення опіки (піклування) над дітьми пільгових категорій. Не менше запитань лунало і від соціальних педагогів загальноосвітніх шкіл, зокрема активно обговорювалось питання створення прийомних сімей та дитячих будинок сімейного типу.

До відома присутніх на зустрічах-семінарах доведено, що з початку року більш ніж 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовано до сімейних форм виховання. Крім того, у вересні поточного року у Саксаганському районі було створено прийомну сім’ю та влаштовано на спільне проживання і виховання двох малолітніх дітей-інвалідів.

Якщо і у Вас спалахуло бажання подарувати свою любов і серце дитині-сироті, або дитині, позбавленій батьківського піклування, просимо звертатися особисто до служби у справах дітей виконкому районної у місті ради або телефоном: 94 82 08.