Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

Від платників Криворізької північної ОДПІ до державного бюджету надійшло півтора мільярда гривень

За січень – вересень 2017 року до державного бюджету  від платників Криворізької північної ОДПІ зібрано 1506,3 млн. грн., що на 345,8 млн. грн. більше ніж надійшло за відповідний період у 2016 році.

Найбільші надходження по податкам склали:

  • рентна плата за користування надрами – надійшло 650,1 млн. грн., що на 133,5 млн. грн. більше ніж надійшло за минулий рік;
  • по ПДВ – надійшло 385,3 млн. грн., що на 90,6 млн. грн. більше ніж надійшло за минулий рік;
  • по ПДФО – надійшло 312,0 млн. грн. що на 88,9 млн. грн. більше ніж надійшло за минулий рік.

 

Отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом по податках і зборах можливо через Інтернет

Криворізька північна ОДПІ нагадує, що для отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом по податках і зборах в онлайн-режимі платники податків можуть скористатись послугами онлайн-сервісу ДФС – «Електронний кабінет платника податків».

Цей сервіс, зокрема, дає змогу побачити стан розрахунків із бюджетом по податках і зборах, підготувати, заповнити і надіслати податкову звітність в електронному вигляді, перевірити  звітність  на наявність арифметичних помилок, переглянути подану звітність незалежно від способу іі подання.

До того ж використання електронного сервісу забезпечує доступ платника податків до податкового календаря, який нагадає користувачу терміни надання податкової звітності та сплати податків і зборів. Окрім цього, клієнт може переглянути свої облікові дані за даними ДФС.

Вхід до Електронного кабінету платника податків здійснюється шляхом авторизації на веб-ресурсі ДФС за допомогою електронного цифрового підпису. 

 

Чи має право на податкову знижку за навчання дитини один із батьків, який уклав договір з навчальним закладом, якщо в документах про сплату зазначено дані іншого?

Враховуючи вимоги статей 164 та 166 ПКУ щодо декларування права на податкову знижку, підставу та документальне підтвердження платником понесених витрат, якщо договір з навчальним закладом укладено одним з батьків, а в документах про сплату зазначено дані іншого, то права на податкову знижку батьки не мають.

 

ДФС: До місцевих бюджетів цього року надійшло 335 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

У 2017 році (станом на 01.10.2017) фізичним особам-платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ДФС сформовано понад 900 тисяч податкових повідомлень-рішень. Від сплати за ними до місцевих бюджетів вже надійшло близько 335 млн. грн., що у 2,1 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (157 млн. грн.). Про це повідомив Директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб Павло Дроняк.

За його словами, збільшення надходжень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відбулось, зокрема, внаслідок зростання розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на  1 січня звітного (податкового) року.

Також збільшенню надходжень сприяло розширення переліку даних, необхідних для розрахунку податку, що надаються до ДФС органами державної реєстрації прав на нерухоме майно (з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно) та платниками податків (на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності).

«Також у поточному році спостерігається позитивна динаміка сплати визначених сум податку, що свідчить про високий рівень платіжної дисципліни власників нерухомого майна – фізичних осіб», - наголосив Павло Дроняк.

Він зазначив, що найбільші надходження  у поточному році податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в Одеській, Харківській, Львівській, Київській, м. Києві та Дніпропетровській областях.

 

За результатами самостійного коригування податкових зобов’язань з метою ТЦО за 2016 рік платники скоротили збитки на понад 1,1 млрд. грн.

Платниками податків в цілому по Україні за 2016 рік самостійно задекларовано та збільшено фінансовий результат шляхом коригування податкових зобов’язань з метою трансфертного ціноутворення на загальну суму 2,6 млрд. грн. Це в 1,5 раза, або на 0,8 млрд. грн. більше, ніж за 2015 рік.

Завдяки цьому окремими суб’єктами господарювання за 2016 рік скорочені збитки на загальну суму понад 1,1 млрд. грн. Водночас є платники, які донарахували податок на прибуток на загальну суму майже 0,3 млрд. гривень.

 

256 офіційно непрацевлаштованих осіб обслуговували російські банки та страхові компанії в кол-центрах Миколаєва

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Миколаївській області спільно із працівниками СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури викрили два кол-центри, що обслуговували російські банки та страхові компанії, та використовували працю офіційно непрацевлаштованих осіб.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.212-1 КК України встановлено, що у 2 миколаївських кол-центрах, які виконували замовлення страхових компаній та банків Російської Федерації, неофіційно працює група осіб, використання праці яких призвело до ухилення вказаними підприємствами від сплати більше 3 млн. грн. ЄСВ.

За результатами 3 обшуків, проведених в офісних приміщеннях підприємств-фігурантів, на робочих місцях виявлено 256 осіб, які офіційно не працевлаштовані в передбаченому законом порядку та документацію, яка підтверджує вказаний факт.

Трудові книжки, особові справи та копії паспортів працівників, акти приймання – передачі виконаних робіт, договори та додаткові угоди цивільного характеру, первинну документацію, печатки, чорнові записи, паперові та цифрові носії інформації,збірники тарифів банків та страхових компаній Російської Федерації, та 18,4 тис. грн. готівки та документи бухгалтерського та податкового обліку за 2015 – 2017 роки вилучено. Вказаних працівників допитано щодо офіційного працевлаштування.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучену документацію, носії інформації та грошові кошти.

Тривають слідчі дії. 

 

Натисніть для перегляду повного тексту документа