Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

06 жовтня 2015 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 122 проведено конкурс «Козацькому роду немає переводу»

   06 жовтня 2015 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 122  проведено конкурс «Козацькому роду немає переводу».

   Конкурс проводиться з метою виховання духовного та фізичного розвитку юного покоління на історично-сформованих засадах козацького світогдяду та способу життя; вивчення історії козацтва; формування здорового способу життя та в рамкх реалізації проекту міського голови «Нова генерація Кривого Рогу».

   Основним завданням конкурсу було ознайомлення з традиціями козаків; популяризації народних звичаїв; залучення молоді до фізичної культури і спорту; виховання почуття дружби, колективізму, взаємовиручки.

   Привітав учасників та відкрив конкурсну програму Бережний Сергій Володимирович, голова Криворізької міської громадської організації «Січ».

   У конкурсі взяли участь представники шести сотень Саксаганського куреня міської громадської організації «Січ», які змагалися з гирьового спорту, підтягування на перекладені, перетягування канату, естафеті.

   Крім того, кожна команда представила свою сотню візиткою, девізом та козацькою стравою.

   Переможцями стали:

І місце – шоста сотня (команди КГ № 91 та КЗШ № 122)

ІІ місце – друга сотня (команда КЗШ №  120);

ІІІ місце – четверта сотня (команда Криворізького професійного транспортно-металургійного ліцею.

   Команди переможців та учасників конкурсу нагороджені  Грамотами та солодощами.

   Усього у заході взяли участь близько 500 осіб.