Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізький державний комерційно-економічний технікум зустрів перших міжнародних ластівок, які повернулись після п’яти місяців напруженої праці

   Вже протягом багатьох років Криворізький державний комерційно-економічний технікум працює над ідеєю популяризації  традицій та звичаїв народів світу, удосконалення навичок спілкування іноземними мовами серед студентів. Та саме сьогодні, коли наша країна стоїть на порозі змін – в очікуванні кращого майбутнього, ми повинні перш за все починати зміни з себе.

   Педагогічний та студентський колективи довго йшли до омріяної мети: отримати цінний практичний досвід, зануритись в культурні традиції європейських країн особисто. Саме у 2015 році це стало можливим завдяки укладанню договору з ТОВ «Сімар» відпочинковим комплексом «Надморський рай», м. Колобжег, республіка Польща.

   І ось відбулась довгоочікувана мить - 30 вересня 2015 року Криворізький державний комерційно-економічний технікум зустрів перших міжнародних ластівок, які повернулись після п’яти місяців напруженої праці. Перед від’їздом до Польщі, студенти довго і наполегливо працювали, вивчали польську мову, знайомились з технологією приготування традиційних польських страв.  Та саме під час проходження практики в Польщі вони набули безцінних знань, удосконалили професійні навички та уміння, розкрили в собі віртуоза та виховали професіонала власної справи. Студентів зустрічали їх батьки, друзі, викладачі, які з нетерпінням чекають цікавих розповідей та бурхливих емоцій.

   7 жовтня 2015 року в рамках роботи міні-проекту «Світ європейських традицій» молодіжного волонтерського руху "Територія студентських ініціатив" відбувся молодіжний форум «Польща – Україна: ми різні, ми рівні, ми разом» з нагоди Європейського дня мов, що є символічним. У форумі брали участь студенти КДКЕТ, які нещодавно повернулись з Польщі і ті, що бажають проходити літню професійну практику за кордоном, школярі міста, яким цікаве питання власного професійного розвитку і становлення та представники телерадіокомпанії «Рудана» - наші добре знайомі і надійні партнери, які приймали участь у проекті POLAND 2015 "COOLture Bridge! Let’s decode European Soul", що відбувся у м. Роджєллє, республіка Польща.

   Під час проведення заходу студенти ділились з присутніми незабутніми емоціями, враженнями, які були отриманні під час проходження практики. Також розповіли про професійні здобутки, не залишивши поза увагою й проведення вільного часу. З багатим культурним життям Польщі познайомили всіх присутніх гості, адже вже втретє учасниками проекту "POLAND 2015" стають криворіжці. Учасники заходу багато говорили про спорідненість польського та українського народу, про бажання перейняти не лише професійний досвід, але й певні суспільні звичаї європейського суспільства, торкнулись й того питання, яке найбільше турбує українців та про яке говорить сьогодні весь світ. Загалом захід пройшов в дружній, невимушеній атмосфері.

   Колектив технікуму висловив сподівання на те, що молодіжний форум стане скарбничкою корисних знань, цінних порад, цікавих ідей, а запал учасників надасть стимул для нових звершень всім присутнім.