Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Липневий перерахунок пенсій деяким категоріям пенсіонерів

Так, дійсно з 1 липня 2023 року проводиться перерахунок пенсій, призначених відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата», «Про наукову і науково-технічну діяльність» (без урахування надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації пенсії, доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, щомісячної доплати до пенсії, адресної допомоги до пенсійної виплати та інших доплат до пенсії, встановленої законодавством) і строк призначення яких до 31 грудня 2022 року включно.

Звертаємо увагу, що розмір пенсії підвищується на коефіцієнт збільшення 1,197 у межах максимального розміру пенсії (20930 грн.), визначеного законом. Цей коефіцієнт застосовується також у разі поновлення виплати пенсії, призначеної до 31 грудня 2023 року відповідно до вищезазначених Законів України.

Розмір підвищення не може бути меншим ніж 100 грн. Якщо за результатами перерахунку розмір збільшення не досягає 100 гривень, встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсій.

Максимальний розмір збільшення не може перевищувати 1500 гривень.

Враховуючи, що перерахунок проводитиметься в автоматизованому режимі, пенсіонерам не потрібно додатково звертатися до органів Пенсійного фонду або надавати заяву для проведення такого перерахунку.