Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відпочивайте безпечно!

Шановні мешканці, з початку літнього періоду на водних об’єктах міста потонуло 3 людини, в тому числі 1 дитина. Цими вихідними в районі також відкрито сумну статистику загиблих.

Нагадуємо, що через незадовільний стан води у водоймищах у Саксаганському районі відсутні облаштовані пляжі та місця відпочинку на воді!

Виконком Саксаганської районної у місті ради закликає  не наражати на небезпеку життя та здоров’я своє та своїх близьких! Купайтеся лише у визначених місцях, що обладнані відповідно до діючих вимог, мають рятувальну службу, де вода та дно водоймища обстежені та є безпечними для громадян.  Зверніть увагу, що попередження «Купатися заборонено!» «Небезпечно!» стосуються кожного, як би вміло ви не плавали!

Правила поведінки на воді прості, вони обумовлені простим здоровим глуздом: купайтеся в спокійну безвітряну погоду при температурі води не нижче +180С, повітря не нижче +240С. У морі та великих водоймах (широких річках, водосховищах) не дозволяється купатися за наявності великих хвиль. Відпочивати біля води, тим паче купатися можна лише у світлу частину доби. Не запливайте за попереджувальні буйки, утримуйтесь від далеких запливів та тривалого перебування у воді. Не купайтеся, не катайтеся на човнах біля гідротехнічних споруд!

Не заходьте у воду на підпитку! Не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені в своїх силах

Шановні дорослі пам’ятайте ви відповідаєте не лише за своє життя, а й за життя маленьких людей, що вам довіряють. Не дозволяйте дітям самим купатися, гратися на березі водойми або на будь яких ділянках звідки можна впасти у воду (пірси, мости, понтони тощо)!

Будьте гідними їх довіри, вчить дітей безпечному відпочинку власним прикладом!