Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Свято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла

Святий Петро за плугом ходить,

Святий Павло волоньки водить,

А сам Господь-Бог пшеничку сіє,

А святий Ілля заволочує.

12 липня православні люди всього світу відзначили Свято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. Також в цей день традиційно закінчується Петрів піст.

Петро й Павло особливо шануються в православ'ї. Саме Петро вважається найбільш сміливим проповідником Євангелія. Павло також активно сповідував віру в Христа і заслужено отримав звання первоверховного апостола.

Обидва святі померли в один день в муках при імператорі Нероні. Місце поховання апостолів було священним для першохристиян Риму. Вшановування їхньої пам`яті почалося відразу ж після страти.

Християнські Церкви східного обряду 12 липня вшановують пам’ять святих верховних апостолів Петра і Павла. Ці святі апостоли були не тільки захисниками Церкви та лицарями Христовими, але й вірними пастирями, сповненими духовного смирення та відваги.

В день свята славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла у християнських храмах та церквах району було проведено ранкові святкові богослужіння.