Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Яким буде тариф на послугу «газопостачання» для розрахунку субсидії з травня

Нарахування житлових субсидій із травня 2021 року буде проводитись із розрахунку річної фіксованої ціни природного газу для побутових споживачів, що встановлені газопостачальними компаніями:

  • ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» – 7,99 грн./м3;
  • ТОВ «Мегаватт Енерго Сервісна Компанія» – 9,80 грн./м3;
  • ТОВ ГК «Нафтогаз України» – 7,96 грн./м3;
  • ТОВ «ТАС Енергія країни» – 11,22 грн./м3.

Як ми вже повідомляли, на початку квітня в Україні змінилися правила постачання природного газу для населення. З 1 травня всіх побутових споживачів переведуть на обов’язкові контракти з фіксованою ціною протягом 12 місяців.

При цьому ціни на газ для населення будуть ринковими, але споживачі матимуть змогу купувати газ за фіксованою ціною, яка не змінюватиметься впродовж року – від 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022-го.

Важливий момент: постачальники не можуть збільшувати ціну, встановлену в річному контракті, можуть тільки знижувати. Споживач може в будь-який момент відмовитися від нових умов і перейти на інший продукт (місячний, квартальний, особливий тариф на опалювальний сезон тощо) або ж взагалі піти до іншого постачальника. Але у випадку цінових коливань повернутися назад вже не може.