Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кращі гімнастки України на «Саксаганочці 2017»

          З метою популяризації та подальшого розвитку художньої гімнастики в Саксаганському районі та в місті в цілому, шляхом підготовки спортсменів високого класу, з 11 по 12 березня 2017 року на базі Криворізького Національного Університету (вул. Матусевича, 11) відбувся VІІІ традиційний відкритий турнір з художньої гімнастики «Саксаганочка - 2017», в якому взяли участь 330 спортсменок з 20 команд-представниць 10 міст України (Дніпро, Кривий Ріг, Кропивницький, Запоріжжя, Харків, Маріуполь, Черкаси, Олександрія, Полтава, Нікополь).

          В командному заліку перемогу святкували юні саксаганочки - вихованки комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» (тренерський склад Шпирук Л. М. та Подріза К. С.), друге місце посіла команда з міста Дніпро, третє залишили за собою вихованки з міста Запоріжжя.

         Серед переможниць турніру хочеться виділити високий рівень підготовки вихованок   комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8». В програмі Майстрів спорту України кращими були Шпирук Дар’я (1997 р. н), Клюєва Валерія, Дух Ярослава та Гудима Владислава (2000 р. н.), в програмі кандидатів у майстри спорту України тріумфаторкою турніру стала Суліменко Карина (2002 р. н.), в програмі другого розряду перемогу святкували Барулина Виктория та Вдовиченко Вікторія (2006 р. н.), серед самих юних спортсменок - Крикунова Мария (2009 р. н.).

          На спортивному заході був присутній начальник відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради Іванов Андрій Станіславович, який привітав всіх учасниць зі святом спорту та нагородив найкращих спортсменок.

Переможці та призери змагань були нагороджені медалями, грамотами та пам’ятними кубками.

          Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань всьому батьківському комітету відділення художньої гімнастики комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8», а також виконуючому обов’язки ректора Криворізького національного університету Ступник Миколі Івановичу та проректору АГР Бондарець Андрію Олександровичу за надання спортивної бази.

          Турнір щороку набирає сили та розмаху, даючи юним спортсменкам України зростати у професійній сфері, набувати технічних здібностей та змагального психологічного досвіду. Тож вперед дівчата, до гучних перемог, прославляючи «Королеву спорту» - художню гімнастику на просторах української землі та за її межами.