Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги виборців, які не мають зареєстрованого місця проживання!

   Як відомо, 26 жовтня 2014  року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України.

   Одним із актуальних питань, що постає під час виборчого процесу, є питання можливості використання свого права голосу в день голосування виборцями котрі, з різних причин, не зареєстрували своє місце проживання.

   На сьогоднішній день, виборцям, які не мають зареєстрованого місця проживання, чинним законодавством надано право визначення своєї виборчої адреси шляхом звернення як до центру обліку, що відповідно до закону веде облік бездомних осіб, або соціальної служби, у складі якої утворено структурний підрозділ для ведення обліку бездомних осіб, так і безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем свого проживання.

   При зверненні до органу ведення Реєстру виборець, який не має зареєстрованого місця проживання, повинен пред’явити  паспорт громадянина України чи тимчасове посвідчення громадянина України та документи, що дають змогу органу ведення Реєстру визначити такому виборцю виборчу адресу. Копії відповідних документів додаються до заяви.

   Документами, що визначають виборчу адресу виборця можуть бути: документ, що підтверджує право власності на житло, в тому числі договір купівлі-продажу, договір дарування, свідоцтво про право на спадщину;
договір найму житла; довідка житлово-експлуатаційної установи або об’єднання співвласників багатоквартирного будинку; письмова згода власника житла тощо.

   Орган ведення Реєстру як суб’єкт розгляду відповідної заяви виборця вивчає її обґрунтованість (умотивованість). Заява є обґрунтованою у разі, коли додані до неї документи підтверджують наявність у виборця права користування житлом за вказаною ним адресою.

   Звертаємо увагу, що наявність документів, котрі визначають виборчу адресу виборця є обов’язковою.

   Якщо Ви є громадянином України без зареєстрованого місця проживання та бажаєте скористатись своїм правом голосу під час проведення 26 жовтня 2014 року виборів народних депутатів України, запрошуємо Вас до відділу ведення Державного реєстру виборців виконкому Саксаганської районної у місті ради з понеділка до п’ятниці за адресою: вул. Мелешкіна, 32, кімн. 201, 202, з 8.30 до 17.00, перерва з 12.30 до 13.00.