Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Перемоги в Саксаганському районі

У рамках проведення районних заходів з нагоди 72 річниці Перемоги у Другій світовій війні 09 травня 2017 року студенти та учні вищих та професійно-технічних закладів взяли активну участь у акції «Безсмертний полк», в ході якої всі учасники йшли в колоні по вул. Володимира Великого. Пройшло близько 230 осіб з фотопортретами учасників Другої світової війни. Також до ходи приєдналися усі бажаючи жителі міста з портретами своїх рідних та близьких, які брали учать у Другій світовій війні. Всього у акції взяло участь близько 500 осіб.

Звичайно, День перемоги – це свято зі сльозами на очах. Кожен згадував страшні сторінки кінохронік, прочитані чи побачені історії людських доль, розповіді ветеранів про буремні часи. Театралізований мітинг-реквієм біля пам’ятника 118 робітникам рудоуправління імені Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни, нагадав всім про одвічні цінності та нетлінний подвиг героїв-визволителів. З великою відповідальністю взяли участь у мітингу учні Криворізького професійного транспортно-металургійного ліцею та Криворізького професійного ліцею. Театралізоване дійство передало криворіжцям та гостям міста почуття гідності за наших Героїв, яких забрала війна.

У парку Саксаганський студенти та викладачі Криворізького державного комерційно-економічого технікуму з задоволенням долучилися до почесної щорічної традиції – разом з військовою частиною 3011 частували ветеранів знаменитою польовою кашею. Першокурсники з трепетом поринули у світ ветеранських спогадів, щемливі сльози, щирі слова пробуджували почуття справжньої гордості і вдячності за подвиги дідів. З глибокою теплотою та любов’ю студенти власноруч виготовили квіткові композиції, прикрасили палатки, аби цього дня кожна літня людина відчула увагу, турботу та безмірну шану молодших нащадків. Зворушливим жестом від нашої молоді стали проникливі листи-звернення для криворіжців та гостей міста з закликами шанувати подвиги ветеранів Великої Вітчизняної війни, героїзм воїнів АТО та найкращими побажаннями добра і миру.

Також у парку відбулися різноманітні виставки вищих та професійно-технічних закладів. Молодіжний виконком при виконкомі Саксаганської районної у місті ради залучив більше 100 гостей свята до флеш-мобу під назвою «Маки пам’яті». Кожен бажаючий мав змогу прикріпити маленьку квіточку маку, щоб утворити великий Мак Пам’яті.

Цього сонячного дня всі, хто завітав на свято Перемоги та Пам’яті, були схвильовані почуттями смутку та радості водночас, глибокої пошани до героїв минулих років і сучасності, любові до мирного прекрасного життя.