Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Особливості роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю та з обов’язковим використанням марок акцизного податку українського взірця.

Суб’єкт господарювання, який має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, може здійснювати продаж таких товарів в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків). Однак, при продажу товарів, зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу ПРРО зі створенням у паперовій або електронній формі відповідних розрахункових документів.

Також, забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів: особами, які не досягли 18 років особам, які не досягли 18 років; у приміщеннях та на території закладів освіти, закладів охорони здоров’я (крім ресторанів, розташованих на території санаторіїв); у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами; у місцях проведення спортивних змагань за участю дітей. Заборонено продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби.

Шановні мешканці району! У разі наявності порушення у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів Ви можете звернутися до виконкому Саксаганської районної у місті ради за телефонами: (0564) 94 82 07, (093) 864 80 87.