Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Подаруйте дитині сімейне тепло!

За щоденними турботами, ми часто не помічаємо біль інших.

Вже за цей рік тільки в нашому районі, незважаючи на всі профілактичні заходи, є діти, позбавленні батьківського піклування. 

На щастя  існують люди, які стають справжньою сімʼєю для таких діток.

Так, це дуже відповідальний крок відчути в собі сили стати мамою і татом для дитини, яка в силу різних обставин залишилася без піклування батьків.

Служба у справах дітей робить усе, щоб діти зростали у родині, оточені турботою та любов’ю.

Наголошуємо, що кандидати в усиновителі, опікуни/піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі обов’язково проходять спеціальний курс підготовки на базі Дніпропетровського обласного центру соціальних служб. Курси проводять тренери та психологи. Тривалість курсу шість календарних днів.

Головні аспекти навчання торкаються вікових особливостей дітей, адаптації їх до нової родини, опрацювання психологічних травм, отриманих до влаштування в сім’ю.

По завершенні курсу майбутні батьки мають у повній мірі усвідомлювати, як поводитися з прийомною дитиною, як створити безпечні умови та сприяти гармонійному розвитку та становленню особистості дитини.

Звертаємо увагу, що сім’ям, в яких виховуються діти, які позбавлені батьківського піклування, держава гарантує фінансову підтримку.

Якщо Ви відчуваєте в собі сили подарувати дитині своє любляче серце, турботу та справжню сім’ю запрошуємо на консультацію до служби у справах дітей виконкому районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, буд. 32, каб. 105-107. Контактні номери телефонів: (0564) 94 82 08095 531 49 55.