Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Топ-3 питання щодо компенсації муніципальна няня

В якому розмірі виплачується компенсація послуги «муніципальна няня»?

Компенсація послуги «муніципальна няня» виплачується заявнику у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня.
По факту це означає, що з січня по грудень 2021 року сума компенсації складає 1921 грн. на місяць.

Чи обов’язково мамі виходити на роботу, для того, щоб отримати компенсацію за послугу «муніципальна няня»?

На даний час компенсація послуги «муніципальна няня» надається отримувачам послуги «муніципальна няня» за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», за винятком отримувачів послуги «муніципальна няня», які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів послуги «муніципальна няня», у яких одночасно народилося троє і більше дітей.

Компенсація послуги «муніципальна няня» надається у разі, коли один або обидва з батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю I або II групи.

Компенсація послуги «муніципальна няня» не призначається батькам, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства, отримувачам послуги «муніципальна няня», які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Чи можуть родичі дитини – бабуся або дідусь – бути муніципальною нянею?

Можуть, обмежень немає. Потрібно лише бути або зареєструватися фізичною особою підприємцем (КВЕД 97.00 та/або КВЕД 88.91) або юридичною особою (КВЕД 78.20 та/або КВЕД 85.10), яка здійснює діяльність із догляду за дітьми.

Консультацію стосовно Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» можливо отримати за телефоном: (0564) 94-72-42, або звернутись за адресою управління: вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036).