Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги керівників культурно-розважальних закладів всіх форм власності

У місті протягом грудня 2018 – січня 2019 року сталося руйнування двох об’єктів культурного призначення, які наразі не експлуатуються, внаслідок останнього випадку постраждала одна людина.

У виконкомі районної у місті ради 21 січня проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянуто ряд життєво важливих питань, що наразі потребують нагального вирішення та додаткової уваги, в тому числі питання запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з руйнуванням будівель з масовим перебуванням людей культурно-розважальної сфери. Надані відповідні доручення керівникам підприємств, установ та закладів району. Зокрема з даного питання керівникам культурно-розважальних закладів рекомендовано вжити наступні заходи:

- провести перевірку стану несучих конструкцій та загального технічного стану будівель та споруд; технічної документації щодо відповідності термінів експлуатації об’єктів.

- утримувати будівлі та споруди у належному технічному стані, забезпечувати виконання Правил пожежної безпеки в тому числі щодо забезпечення прохідності основних і запасних виходів, шліхів евакуації;

- провести інструктажі персоналу об’єктів щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій чи небезпечних подій;

- своєчасно очищувати від снігу дахи будівель та споруд.

Тож звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що проводять діяльність у культурно-розважальній сфері на нагальну потребу в організації та проведені рекомендованих заходів, що дозволить уникнути нещасних випадків, як з персоналом так і з відвідувачами ваших закладів.