Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення урочистого вечору з нагоди ювілею КПМНЗ “Криворізька міська музична школа №13 – «Безмежна музика наших сердець!»

   В житті майже кожної людини навчання в музичній школі займає одне із найвизначніших місць. Із навчанням у ній пов'язані спогади дитинства, поради мудрих вихователів, здобуті перемоги на конкурсах і фестивалях.

   21 листопада 2014 року о 16.00 у приміщенні міського комунального закладу “Палац культури імені Артема” пройшло святкування урочистого вечору з нагоди відзначення 50 - го ювілею музичної школи № 13. Святкову атмосферу концерту доповнили теплі слова привітання від заступника міського голови Валентини Миколаївни Бєрлін, голови Саксаганської районної у місті ради Валерія Вікторовича Беззубченко, голови міської профспілки працівників культури Олександри Григорівни Вернигоренко.

   Ювілей школи – це подія, яка спонукає оцінити шлях, який було подолано протягом усіх цих років, згадати усіх, кого пам’ятають стіни музичної школи, усіх тих, які творили  історію школи.

   Життя як  візерунок, сплетений з низки днів та доль, які є нескінченними як зоряне небо. І тільки деякі з них  сонячними променями відбиваються в душі та роблять життя кожного яскравим та неповторним. Історія школи – це енциклопедія доль  дивовижних викладачів та учнів.

   На час відкриття Криворізька міська музична школа № 13 мала статус вечірньої музичної школи для трудящих рудника ім. Кірова і налічувала 160 учнів та 11 викладачів. На теперішній час кількість учнів музичної школи складає майже 400 чоловік, у три рази збільшилась кількість викладачів. У закладі працюють фортепіанний, народно - оркестровий, вокально-теоретичний, театральний та художній відділи. З творчим піднесенням, працюють викладачі кожного з відділів школи, виховуючи учнів на кращих зразках світового та вітчизняного мистецтва. Підтвердженням цієї успішної діяльності є перемоги учнів школи на творчих змаганнях різного рівня, вступ випускників школи до вищих мистецьких навчальних закладів, їх виконавська  діяльність.

   Першим директором школи було призначено Бовкуна Віктора Філімоновича, за фахом викладач духових інструментів. Заступником директора з навчальної роботи була Венгер Лідія Микитівна, за фахом викладач по класу фортепіано. З 1965 року директором школи призначено Венгер Лідію Микитівну. Завдяки ініціативі та наполегливості директора було створено умови для  успішної викладацької та концертної діяльності викладачів та учнів школи, а саме:

заклад був забезпечений музичними інструментами, великим та різноманітним бібліотечним фондом і фонотекою, підтримувались тісні стосунки  з трудовими і учнівськими колективами району та міста. З 1986 року директором школи призначено Бизову Наталію Веніамінівну. За час роботи на посаді директора Наталія Веніамінівна відкрила художній відділ, театральний відділ, вокально-хоровий відділ. Яскравою подією в житті не тільки школи але і міста стало відкриття «Театру Дитинства».

   За час існування музичної школи свідоцтва про її закінчення отримали майже 2000 випускників, третя частина з яких у подальшому своєму житті вибрали долю музиканта. Успіхи вихованців, здобуті в міських, обласних, Всеукраїнських і Міжнародних конкурсах і фестивалях - це повсякденна  кропітка праця викладачів, в яку вони вкладають своє серце та душу. Слава про їх перемоги розлетілася далеко за межі нашого міста і нашої країни. Їх імена знані у Парижі, США, Ізраїлі,  Санкт - Петербурзі, Києві, та інших країнах. Імена  вихованців музичної школи - Кравчук Алли, солістки Віденської опери, Фомічової Ольги, солістки Київського театру опери та балету, Браги Євгена, аранжуваль-ника національного Президентського оркестру України, пов’язані із прекрасною музичною школою.

   На високому професійному рівні прозвучали музичні твори, які подарували вдячним слухачам випускники школи: лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Хадкевич Павло та  Лосєв Микита, студенти Київської національної музичної академії ім. П.І Чайковського, Бірюк Дар’я - студентка магістратури Одеської музичної академії ім. Н. Нежданової, Фомічьова Ольга -  солістка Київського національного театру опери та балету, багаторазовий лауреат Міжнародних конкурсів і фестивалів. Музичних творів у той святковий день на сцені було багато, один від одного кращий, і вихованці музичної школи № 13 представляли їх у найкращому світлі.

   Ювілей – це не тільки підсумки, але й заявка на майбутнє, на збереження та зміцнення заслуженого авторитету музичної школи № 13.