Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Волонтери КДКЕТ – школярам міста: «Креативні форми правового просвітництва учнівської молоді»

10 грудня у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» з нагоди Всесвітнього дня прав людини та Всеукраїнського тижня права Першим криворізьким центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у співпраці з різними державними установами проводився Правовий квест для школярів «Я маю право!». Співорганізатором цього масштабного заходу став Криворізький державний комерційно-економічний технікум, добре відомий в місті як осередок багатовекторної інформаційно-просвітницької діяльності в т.ч. через активну роботу молодіжного волонтерського руху «Територія студентських ініціатив».

Свій особистий погляд на проблеми реалізації та захисту прав молоді, нестандартний підхід у правопросвітництві школярів волонтери продемонстрували міні-проекти: «Проблеми соціуму» та «Школа молодого споживача», а також разом із викладачами-консультантами (Галямар В. О., Білою І. В., Константіновою Н. В., Осадчою І. А.) не тільки організували «фірмову» видовищну локацію «Захист прав споживачів» для проведення квесту, цікаві завдання для школярів, майстер-класи, міні-виставку студентських поробок та інформаційно-просвітницьку програму, а і представили завзяту студентську квест-команду; запропонували студентські соціальні ролики власного виробництва для перегляду та обговорення школярами, а у фіналі – об’єднали широкий загал емоційним виконанням на великій сцені створеної спеціально до заходу пісні «Споживацький маніфест».

КДКЕТівці були єдині у наступному: подібні заходи мають величезну просвітницьку, виховну та мотиваційну роль. Адже навчати дітей, учнівську молодь правам людини  треба саме сьогодні, щоб вони схотіли та спромоглись змінити нашу країну, світ на краще завтра!