Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

46-та річниця від дня заснування Саксаганського району

Саксаганський район утворений у рік 200-річчя Кривого Рогу 13 листопада 1975 року Указом Президії Верховної Ради Української РСР на частинах території Металургійного, Покровського та Центрально-міського районів. На півночі сучасний район межує з Покровським районом, на сході – з Довгинцівським, на півдні – з Металургійним та на заході - з Центрально-Міським. Загальна площа району 3920 га.

За історію свого розвитку район як складова частина міста й маленька частинка всієї держави пройшов тернистими дорогами декількох суспільно-політичних формацій.

Район віддавна вважається одним із найбільш густонаселених. Вулиці й проспекти району і сьогодні зберігають пам’ять про Ярослава Мудрого, Володимира Великого, Павла Глазового, Генерала Радієвського, Івана Авраменка та інших відомих громадських діячів України.

Неповторне обличчя району створюють живописні парки, сквери, які органічно поєднуються з великими промисловими територіями, висотними мікрорайонами, корпусами лікарні на тисячу ліжок, золотими куполами неповторного Спасо-Преображенського кафедрального собору, пам’ятником Володимиру Великому, які стали візитівками Кривого Рогу.

З кожним роком район стає все сучаснішим і привабливішим завдяки саксаганцям, успіхами яких ми пишаємося.

З кожним днем район розвивається, і  сьогодні впевнено крокує шляхами української незалежності, а разом з ним і ми – саксаганці, створюємо його майбутнє, і якою буде історія району – залежить тільки від нас!