Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Ми пам’ятаємо!»

   Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і  життя людини, і життя країни. Та, забагато сторінок написано в ній червоно-чорними кольорами.

Щорічно, в четверту суботу листопада, в Україні  вшановують пам'ять жертв голодоморів і політичних репресій. Цього дня ми згадуємо про одне з найважчих випробувань, що випали на долю нашого народу.

   З метою вшанування пам'яті всіх громадян, які пережили страшну трагедію в історії українського народу, усвідомлення морального обов'язку перед минулими та наступними поколіннями українців, у Саксаганському  районі пройдуть жалобні заходи.

   22 листопада о 10.00 на території Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ відбудеться покладання квітів до хреста, встановленого на честь вшанування жертв голодомору та політичних репресій та молебень за загиблими від голоду.

   На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору, з 16 години приєднуйтесь всією родиною до загальнонаціональної хвилини мовчання та всеукраїнської акції «Засвіти свічку пам'яті».

   Із настанням темряви засвітіть свічку у своєму вікні. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу про мільйони загублених життів співвітчизників, адже це є святим обов’язком усіх українців і свідченням того, що ми пам’ятаємо. Україна пам’ятає. Світ визнає.