Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ЦВК тестово перевірить систему Державного реєстру виборців

Як повідомляє пресслужба Секретаріату Центральної виборчої комісї, у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану та з метою захисту цілісності бази даних автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи “Державний реєстр виборців” (АІКС ДРВ), забезпечення захисту персональних даних, на час дії воєнного стану тимчасово припинено функціонування АІКС Реєстру, а також її ведення органами ведення Реєстру.

Водночас, у зв’язку з новими загрозами та викликами сьогодення, Комісія приділяє велику увагу питанню кіберзахисту та технологічній модернізації.

Тож у Комісії була проведена оптимізація інформаційно-комунікаційної інфраструктури, зокрема й щодо АІКС ДРВ, стосовно інфраструктури, доступу, віртуалізації і систем резервного копіювання, а також кіберзахисту.

Окрім того, потребувало налагодження програмних і апаратних засобів захисту інформації в АІКС Реєстру, доступу до цієї системи користувачів з використанням кваліфікованих електронних довірчих послуг, а також запровадження сучасних технологій та засобів захисту інформації, кібербезпеки та кіберзахисту для посилення захищеності АІКС Реєстру, зокрема в умовах військової агресії російської федерації проти України. 

Відтак Комісія ухвалила рішення ввести АІКС ДРВ у тестову експлуатацію. Експлуатація має технологічний характер та не передбачає будь-якої обробки персональних даних виборців. 

Це рішення не передбачає поновлення функціонування Державного реєстру виборців чи підготовку до виборів під час війни. Це плановий захід, головна мета – в тестовому режимі відновити канали зв’язку із відділами ведення ДРВ, визначитися із їх кадровим забезпеченням.