Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

15 жовтня – вихідний день!

Уже п'ятий рік поспіль в середині осені відзначається День захисника - свято мужності на честь воїнів, які відважно захищають нашу країну.

Відомо, що дата сучасного свята українських захисників була обрана не випадково. Ще за часів Запорізької Січі 14 жовтня відзначався День українського козацтва, а він, у свою чергу, був приурочений до релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці, яку козаки вважали своєю заступницею.

За народними традиціями Покров вважався початком сезону осінніх весіль, а також завершенням робіт на полях. Багато прикмет свята 14 жовтня пов'язані з першим снігом і настанням холодів. Найвідоміша з них: "На Покров сніг землю покриває".

У Саксаганському районі 14 жовтня у всіх православних храмах буде проведено святкове богослужіння з нагоди святкування Покрова Пресвятої Богородиці.

У відповідності з Указом Президента від 2014 року, 14 жовтня є офіційним неробочим днем для українців. Цього року дата свята припадає на неділю, тому вихідний переноситься на наступний за ним понеділок.

Таким чином, вихідні на День захисника 2018 в Україні триватимуть з 13-го по 15 жовтня включно.