Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні мешканці району!

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 14. 08. 2019  № 807 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» з 01 жовтня 2019 року готівкові субсидії пенсіонерам будуть виплачуватись управлінням праці та соціального соціального захисту населення виконкому районної у місті ради. Для цього Пенсійний фонд України надасть виплатні реквізити, на які пенсіонерам нараховується пенсія. Крім того, рішенням Уряду було розширено перелік банків, уповноважених на здійснення соціальних виплат. Згідно з новим порядком одержувач зможе самостійно вибрати банк, в якому йому зручно отримувати виплати.

Тим, хто ще не отримує пенсію, кошти будуть надходити на відкриті раніше рахунки в АТ «Ощадбанку». Щоб отримувати кошти в іншому банку, необхідно надати до вищевказаного управління відповідну заяву та реквізити рахунку в іншій уповноваженій банківській установі.

У разі відсутності рахунків в банках монетизована субсидія буде нараховуватися через Укрпошту на адресу, вказану при зверненні за призначенням субсидії. При наявності боргів за житлово-комунальні послуги та за умови їх погашення, виплати будуть проводитися виключно через  АТ «Ощадбанк». 

Наголошуємо, що громадянам, яким було перепризначено субсидію у травні 2019 року на літній період, у жовтні на опалювальний сезон 2019-2020 років її розмір розрахують автоматично. При нарахуванні будуть враховуватися доходи громадян за I та II квартали 2019 року.

Щоб отримати субсидію на опалювальний період 2019-2020 років деяким субсидіантам потрібно повторно надати заяву та декларацію, серед них: 

- орендарі;

- внутрішньо переміщені особи;

- домогосподарства, в яких з травня 2019 року відбулися зміни в складі сім’ї;

- громадяни, які отримали субсидію за рішенням комісії;

- домогосподарства, в яких субсидія нараховувалась на фактичну кількість проживаючих осіб;

- сім’ї, до складу яких входять непрацюючі особи працездатного віку, у яких доходи менші мінімальної заробітної плати або взагалі відсутні.

Додатково повідомляємо про зміну номеру телефона у Єдиній приймальні: 405-74-87.

Враховуючи вищевикладене, для отримання додаткових роз’яснень стосовно порядку призначення та виплати житлових субсидій рекомендуємо звертатись за адресою: вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036), тел.: (056) 405-74-87, 94-72-42.